Cirkulation

    Är det möjligt att få behörighet och läsa fysik 2 och matte 4 om jag tar teknik och sedan som vanligt första året läser jag gymnasiegemensamma ämnen 1100 p och programgemensamma ämnen 400 p sedan inriktning jag tar samhällsbyggnad och miljö 300 p och som program fördjupning tar jag den teoretiska fördjupningen, det erbjuds arkitektur fördjupningen och en teoretisk fördjupning inom samhällsbyggnad och miljö och om jag tar den teoretiska utbildningen står det att jag kan välja biologi 1 , fysik 2, matte 4, moderna språk eller entreprenörskap, hur många av dem kan jag välja eftersom det står 400 p borde jag kunna välja 4 eller för matte 4, fysik 2, moderna språk, biologi 1 är alla 100 p kurser sedan har jag ju ett invd val till tvåan som jag skulle ta moderna språk 4 100 p eftersom det erbjuds moderna språk 3 på teknikprogrammet där jag bor, sedan som invd val till trean tar jag engelska 7, 100 p och sedan gymnasiearbetet 100 p, Detta går visst? Och isåfall skulle det vara en bra väg om jag bara behöver läsa de väsentliga matte 4 fysik 2 för att komma in på de flesta ingenjörsprogramnen.

    1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Hej!
    Gymnasiearbete, en 100p.kurs, är obligatorisk på alla nationella (svenska) gymnasieprogram, så den kursen väljer man inte, den ingår.
    Om du får godkända betyg i fysik2 och matematik4 samt kemi 1 + tar ut examensbevis (uppfyller alla krav) från ett högskoleförberedande gymnasieprogram(detta för Grundläggande behörighet), då blir du BEHÖRIG till civilingenjörs- och högskoleingenjörsprogrammet.

    Att komma in på en utbildning handlar om att alla behöriga Konkurrerar om studieplats. Det gäller att vinna i konkurrensen, ha tillräckligt högt meritvärde eller tillräckligt högt resultat från högskoleprovet. Bara för att man är behörig betyder inte per automatik att man kommer in på en utbildning. 

    Vilka valbara kurser du ska kunna läsa råder jag dig ta upp med den gymnasieskola som du vill söka till. 
     

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga